top of page

Måndag 31.1

17.00 - 19.00

Om processer & världsbild 
Alma Manusutbildning och Region Värmland bjuder in till ett samtal med Petra Revenue och Sara Broos om hur världsbild, plats och perspektiv påverkar berättandet.  Om konsten att lyssna och att lyfta sin blick utanför sin egen bubbla mm.


19.00 - 22.00

Mingel & samtal 
Se förinspelade minintervjuer om feedback som Almas Manusstudenter gjort. Möt Oskar Söderlund som pratar om erfarenheter av feedback och studerande på Alma + hemlig gäst.  

Alma Manusutbildnings hemsida 

> Till biljettbokning

Tisdag 1.2

17.00 - 18.30

Vem äger historien? 

 

Idag erbjuds fler filmer och tv-serier på fler plattformar än

någonsin tidigare. För publiken är det bara att välja och

vraka bland utbudet av ständigt nya program och berättelser.

Hur resonerar beställarsidan, de som bestämmer vad som ska produceras?

Lindholmen Film & TV bjuder in till ett panelsamtal med några av film- och tv-branschens mest inflytelserika beställare och talar om

hur dagens nya röster och berättelser kan få plats i en snabbt accelererande mediebransch där konkurrensen om publiken är

större än någonsin. Samtalsledare: Klara Gibson.

Lindholmens hemsida

> Till biljettbokning

Incheckning med vaccinationsbevis en timme innan. 

Tisdag 1.2                   

09.30 - 11.30

Feedbacksession Live 

Feedback är en viktig del av YRGOs manusförfattarutbildning.

Här visar de hur en feedbacksession på utbildningen kan gå till. Studerande från klassen MF21, som går utbildningens första år, läser upp sina verk, andra versionen av deras kortfilmsmanus. De får sedan feedback från läraren Susanna Martelin och manusförfattaren och regissören Nicolas Kolovos, som är en återkommande gästföreläsare på utbildningen.  

Yrgos hemsida

> Till biljettbokning

Tisdag 1.2

13.00 - 16.30

Feedback i manusprocessen med Johanna Koljonen

Ett seminarium om hur bättre feedback skulle kunna förbättra både arbetet och verken.
 

Manusprocesser involverar alltid feedback, vilket kan kännas som en paralyserande mardröm – eller som en eufori av kollektiv kreativitet. Källorna för feedback är dessutom många – medförfattare, producenter, regissörer, samarbetspartners, beställare, finansiärer – och kan ske genom hela den kreativa processen. Men trots att feedback är centralt i arbetet är formerna för den sällan strukturerad, och förmågan att ge och ta feedback beskrivs sällan i termer av professionell kompetens. Men det ska vi göra här!

Möt Soni Jörgensen (manusförfattare), Peter Zell (SVT), Josefine Tengblad (Producer & Co-Founder / Nordic Drama Queens AB) och Christopher Haug (HBO), med tunga erfarenheter som författare, dramaturger och beställare, i ett samtal med Johanna Koljonen om hur bättre feedback skulle kunna förbättra både arbetet och verken. Gästerna berättar om sina erfarenheter av att ge och ta feedback i olika typer av manusprocesser i olika produktionsmiljöer, och samtalar om utmaningar och förändringar.

12.00 - 12.45 Registrering. Ta med vaccinationsbevis. 
Obs separat anmälan till detta event direkt till Kulturakademin

> Till biljettbokning

Tisdag 1.2  

19.00 - 20.00

Skriva för dataspel - Ett samtal om manusutveckling i spelvärlden ur manusförfattarens perspektiv.
Centrum för Dramatik Syd bjuder in till ett samtal med Soni Jörgensen, manusförfattare och dramaturg som bl.a. skrivit för det framgångsrika spelet It Takes Two från Josef Fares’ Hazelight Studios. Spelet belönades med “gaming Oscar” på The Game Awards för Game of the Year 2021och Niclas Ekström, manusförfattare bakom bl.a. Maskineriet (Viaplay) samt ljuddramat Bulltoftakapningen (SR). 

Avslutas med Q&A.

> Till biljettbokning

Tisdag 1.2  

20.00 - 22.00 

Speeddating 

YRGOs studerande bjuder in till speed-dating! Våra blivande manusförfattare vill gärna träffa och lära känna andra ur branschen.
I sann speed-datinganda umgås vi på tid, då vi i par presenterar oss för varandra, innan det är dags att byta partner. Efter speed-datingen finns möjlighet till längre samtal om man vill. 

> Till biljettbokning

Initiativtagare och arrangörer av Göteborg Storytelling Days är

Alma Manusutbildning, Kulturakademin, Lindholmen Film&TV och Yrgo

med stöd från Göteborgs Stad - Filmkontoret,  Region Värmland samt 

Centrum för Dramatik Syd. 

ALMA_MANUS2021_vertikal_bl_V2.jpg
logo-liggande-brandcolor.png
1.jpg
download.png
huvudlogotyp-regionvarmland-svart-300.png
GBG STAD.jpg
unnamed.png
bottom of page